El periodisme en temps difícils (Trump i altres)

Dels casos extrems que criden l’atenció per esperpèntics, tots en podem aprendre. Aquest vídeo, per a periodistes i no periodistes, demostra tres coses.

  1. Els politics poden mentir. No és que tots menteixin, és que poden fer-ho. Descaradament o recolzats en xifres que fan que el seu discurs soni coherent.
  2. Els periodistes i els ciutadans podem saber-ho. No és que ho sapiguem, és que tenim eines per analitzar les paraules dels polítics i descobrir si diuen la veritat. Es diu FACT CHECKING i ja hi ha gent al nostre país que comença a fer-ho.
  3. Els mitjans poden pressionar els polítics. No és que ho facin, és que poden emprendre accions per canviar les males pràctiques (els plasmes i “la segunda ya tal”). Aquest vídeo de Vox té una proposta que en realitat és molt senzilla.

 

Anuncis