DADES | Eleccions generals #26J. Titulars

El Partit Popular ha guanyat les eleccions generals i surt reforçat en relació als resultats que va obtenir fa només sis mesos. La premsa ho recull amb aquests titulars.

El País

El diari recull tant l’augment d’escons del PP en relació al desembre com el retrocés del PSOE, que ha empitjorat uns resultats que fa sis mesos ja van ser els més baixos de la història del partit. Comencen ja les travesses per saber qui serà el proper president del Govern espanyol, ja que amb la distribució de diputats que ha sortit del 26J totes les sumes són possibles.

Portada digital El País 27/6/2016

 

El Mundo

A banda de la distribució d’escons al Congrés i el mapa de resultats per províncies, El Mundo proposa jugar a veure quines forces polítiques tenen opcions de sumar per arribar a un acord per la investidura. La majoria absoluta està en 176 diputats. Al desembre, amb un escenari molt semblant, els partits no van ser capaços d’arribar a un acord.

Portada digital El Mundo 27/6/2016

 

eldiario.es

Amb la calculadora de pactes, eldiario.es també es pregunta quines possibles aliances facilitarien la governabilitat de l’Estat. El titular destaca la derrota de totes les forces polítiques, que han quedat lluny del seu objectiu en aquestes segones eleccions. L’excepció és el PP de Mariano Rajoy, que ha pujat en nombre de vots i en nombre d’escons.

Portada eldiario.es 27/6/2016

 

La Vanguardia

La Vanguardia també recull la victòria del PP, amb un Mariano Rajoy que torna a reclamar que es la resta de partits facilitin la investidura del candidat del partit més votat. El diari repassa la desfeta de PSOE i Ciutadans i el mal resultat d’Unidos Podemos, que volia aconseguir el sorpasso i s’ha quedat a 14 diputats dels socialistes.

Portada digital La Vanguardia 27/6/206

 

El Periódico

El Periódico sitúa al PP en mans d’un PSOE que es manté com a segona força, apuntant també als pactes que obligatòriament s’hauran de produir per poder tirar endavant no només la investidura, sinó també la resta de la legislatura. De fet, els populars necessitaran el suport o l’abstenció dels socialistes per poder investir Rajoy.

Portada digital El Periódico 27/6/2016

Anuncis