Guia definitiva per anar de rebaixes

Ja són aquí les rebaixes! L’època que la classe mitjana espera en candeletes per comprar tot allò que no pot comprar a preu normal si vol arribar a final de mes. Exprem les setmanes de descomptes al màxim amb la Guia definitiva per anar de rebaixes, deu consells imprescindibles abans de sortir al carrer a cremar la targeta de crèdit (o de dèbit, molt millor).

1.  FES UNA LLISTAQUAN COMENCI LA TEMPORADA!

És quan fas el canvi d’armari que comences a tenir necessitats REALS de roba i sabates: aquest pantaló no m’està bé, no tinc cap part de dalt mona per al dia a dia, tots els mitjons tenen algun forat… En aquest moment, has de pensar què és urgent i què pot esperar a les rebaixes. Tot el que pugui esperar, posa-ho a la llista. I quan arribi el dia D, el maldecap només serà que les botigues hagin guardat allò que havies vist i desitjaves comprar al 50%.

2. VISUALITZA LES COSES QUE VOLS COMPRAR

Juga a fer de dissenyador/a de moda i imagina la camisa, el pantaló, la faldilla, el vestit o les botes que t’enamorarien. Posa-li detalls i emprova-te’ls. Porta’ls a la feina o a una festa, surt a passejar amb ells. Què tal? T’hi veus? Aquest exercici et servirà per descartar allò que saps que t’agrada però que no portaràs mai. I per tenir realment clar què vols, afinant totes les característiques. Que després un taló una mica més alt del que pots portar còmodament es carrega la compra estrella de “sabates per anar a treballar”.

3. EVITA LES HORES DE MÀXIMA BOGERIA 

És un cosell per seguir en la mesura que sigui possible, clar. Per exemple, si pots agafar-te festa un dia laborable i passejar per un centre comercial buit i endreçat (una experiència fabulosa!), si no et costa matinar i estar a punt a les deu del matí  per quan obrin les botigues, si t’és igual dinar a la una o a les cinc per aprofitar el migdia al màxim. També és útil detectar botigues que no són l’objectiu habitual de les masses durant les rebaixes, sempre que també tinguin material i facin descomptes que paguin la pena. Alguns outlets són una diana perfecta.

4. CONSTRUEIX EL TEU FONS D’ARMARI… SÍ, PERÒ NO

Aprofitar les rebaixes per fer un bon fons d’armari és el típic consell de IT girl. Compte! Perquè la llista del que no pot faltar a un armari pot incloure coses òbvies però també inversemblants. En aquesta llista de Vogue, per exemple, el fons d’armari ha de tenir una samarreta blanca i un abric de lleopard. Potser una de les dues coses és clarament prescinidible. Està bé fer un cop d’ull al que diuen els gurús de la moda sempre que sigui per adaptar les seves propostes a l’estil propi. És a dir, si aporten alguna idea que pot reforçar el teu estil o donar un toc original o diferent al teu look habitual. Un  consell per a les peces bàsiques: que tinguin alguna cosa especial, si no aviat et semblaran avorrides.

5. FES UNA APOSTA ARRISCADA

No deixis escapar aquell vestit espectacular que no saps si mai tindràs l’oportunitat de posar-te però que és REALMENT ESPECTACULAR i té un PREU DE RIURE. Tard o d’hora trobaràs el moment per lliur-lo, fins i tot si té transparències i un llaç gegant, un tul que en el moment que el compres no saps si algun dia estarà de moda, o un vestit blanc amb caputxa que faràs servir un dia que hagis d’improvisar una disfressa de rapera.

EXEMPLE. Vestit blanc amb caputxa per improvisar una disfressa de rapera.

EXEMPLE. Vestit blanc amb caputxa per improvisar una disfressa de rapera.

6. APROFITA PER COMPRAR SABATES I ABRICS

Les sabates i els abrics són les típiques peces de roba necessàries i cares, per això és útil aprofitar les rebaixes per trobar-ne, tant bàsics com de temporada. Si no tens el clàssic abric negre per anar arreglada, busca’l. Si el tens, busca’n un de més original per alternar. Amb les sabates, fes el mateix però amb dues recomanacions afegides. Una, compra sabates bones. En època de rebaixes et sortiran només una mica més cares que unes de dolentes sense descomptes i seran més còmodes i elegants. Dos, en aquest cas, millor cap aposta arriscada. En tinc algunes a l’armari morint-se de fàstic.

7. DETECTA LES BOTIGUES QUE NO SABEN FER REBAIXES

Hi ha botigues que no saben fer rebaixes. D’aquestes, n’hi ha de dues categories: petites botigues de disseny amb preus astronòmics que fan descomptes minúsculs i grans cadenes que no necessiten ser honestes perquè la gent hi compra igualment. Enganyen. Treuen dels magatzems tota la porqueria que no han venut en els últims deu anys i ni tan sols es dignen a presentar-la d’una manera. NO HI VAGIS! NO HI COMPRIS! I, ja que hi som, delata-les a Twitter!  #rebaixesreals

8. REPASSA LA CISTELLA ABANS D’ANAR A PAGAR

Agafa tot el que trobis mínimament interessant, tot el que tinguis curiositat per emprovar-te, tot el que sigui una ganga… Però abans de passar per caixa torna a valorar si realment ho vols, si et queda prou bé, si seran euros llençats a les escombraries (encara que siguin només 2). Sempre hi ets a temps de tornar i si després aquells pantalons que en realitat sí volies no hi són… mala sort! Problemes del primer món, en una setmana segur que has trobat uns altres de millors.

9. SUMA-HO TOT I VALORA SI HAS FET UN DESFICACI 

Sempre és important aprendre dels errors. En el cas de les rebaixes, el millor balanç és el que es fa un cop passat l’huracà. Suma totes les compres que has fet, les compulsives (que no són necessàriament dolentes) i les meditades (que no són necessàriament bones). Valora diferents coses: primer, si la xifra total està en la línia del que els teus ingressos et permeten; segon, si el que has comprat et satisfà A TU; tercer, si el que has comprat triomfa entre amics i família (és a dir, si fan comentaris -bons- quan t’ho veuen posat per primer cop). Si ho has aconseguit tot, ets un geni de les rebaixes!

10. COMPARTEIX EL TEU CONEIXEMENT

Fer el bé i compartir el que tens amb els altres no és exclusiu del Nadal, així que difon la teva experiència en aquesta preciosa època de rebaixes. Explica què trobes, on hi ha descomptes alucinants, quines gangues corren per botigues desconegudes, on no val la pena anar, quina és la teva aposta arriscada, on hi ha bones sabates a bon preu… i tot el que se t’acudeixi!

Rebaixes reals

Anuncis