Barcelona, ciutat de les idees i de la gent

Un consistori tan fragmentat és una oportunitat històrica per fer un debat seriós a Barcelona. Un debat honest, profund i constant. El repte, un de tants, serà obrir-lo a la ciutadania.

Cap majoria absoluta; un regidor de diferència entre les dues forçes més votades -Barcelona en Comú (11) i CiU (10); un tercer i quart lloc disputat fins l’últim moment amb empat en nombre de regidors – Ciutadans (5) i ERC (5); i set forces polítiques en total, partits nous i tradicionals, amb pujades espectaculars i davallades catastròfiques. Aquest panorama a l’Ajuntament de Barcelona només obre un camí possible: el debat constant.

Aquest mandat serà per força el mandat del diàleg, aquesta és la voluntat de la gent que ha votat a Barcelona superant el 60% de participació. Ada Colau ja busca aliats en els partits d’esquerra, però tant si és amb un pacte estable com si és amb acords puntual, caldrà un diàleg constant. Per resoldre els problemes, per pensar el futur i per establir les prioritats. I en aquest sentit, és positiu que a l’Ajuntament de Barcelona conflueixin per primera vegada tants partits polítics amb grans prioritats i idees irrenunciables que alhora volen (i estan obligats a, i creuen possible) pactar.

Font: BTV Notícies

Font: BTV Notícies

Si la il·lusió i les ganes no defalleixen i les rígides estructures de l’administració ho permeten, Barcelona serà la ciutat de les idees. La ciutat de la innovació, no la tecnològica, la que permet pensar en fer les coses de manera diferent. Com a ciutadana, estic desitjosa d’escoltar propostes, de dir què en penso, de trobar eines perquè el que penso importi. Cal que importi el que pensem tots, perquè la ciutat la fem i la vivim tots. Colau i Trias.

A hores d’ara, comprovada la força i el poder que tenim les persones, fins tot és possible imaginar un pacte Barcelona en comú – CiU amb un àrbitre a mig camí entre els dos, com ara ERC. Qui millor que l’adversari per assenyalar els teus punts febles i donar-te idees per transformar-los en benefici de tots? I quina combinació tan meravellosa, la renovació radical al costat de l’experiència, la justícia social al costat de l’empenta econòmica, la lluita contra la corrupció al costat de la independència. Cadascú exposant les seves prioritats i tots treballant per fer-les compatibles. Nosaltres també, com a ciutadans.

La nova alcaldessa i el seu equip, el formi qui el formi, hauran de donar-nos les eines per opinar, per involucrar-nos en la vida política. Poden fer-ho de múltiples maneres: des de l’associacionisme als mitjans públics, passant per les xarxes socials. I és cabdal que ho facin, perquè el gran error de la nostra democràcia ha estat menystenir la gent, obviar els seus problemes i les seves preocupacions, posar els seus interessos a la cua d’una llarga llista d’amiguismes. A nosaltres ens toca treballar, conèixer els nostres representants, saber què fan, què decideixen, què voten i si actuen com s’espera d’ells. El panorama no només ha canviat a l’ajuntament, també al carrer.

Ens cal debatre idees i cal que ho fem entre tots.

Anuncis