#elmeu9N

BARCELONA _ Tranquil, cívic, emotiu, democràtic, en família i lleugerament ennuvolat. Així ha estat el meu 9N. Per primera vegada a la vida he matinat per anar a votar i per primera vegada he hagut de fer cua. També per primera vegada he vist gent plorar davant les urnes. Avui és un dia important per a la ciutadania de Catalunya, sigui del sí-sí, del sí-no, o del no. Demà tot serà diferent.

He anat a votar a l’Escola Cervantes del barri de la Ribera de Barcelona, al carrer Sant Pere Més Baix cap a dos quarts de 10 del matí. La meva mare no se n’ha pogut estar i hi ha anat abans, “a donar suport als voluntaris”. I després m’anava donant les instruccions: “aquí hi ha les paperetes, has de posar-la en un sobre que si no no val. I no t’oblidis de firmar el manifest!” A la cua una voluntària informava de la mesa on li tocava votar a cadascú i un altre organitzava l’entrada dels participants.

Un cop a dins, una altra petita cua per dipositar el vot a l’urna. Al meu davant, una senyora firmava i plorava: “estic molt emocionada”. Al darrere, la senyora Rosita, la dona del fruiter que ha atès quatre generacions de la meva família. La meva mare, també emocionada, li deia que estava sorpresa de tanta gent que participava. “I tant! En aquest barri estem fins al gorro, ja està bé!”, li deia la senyora. I així, ens hem anat trobant un munt de veïns contents i satisfets, dient “jo ja he votat” o “jo hi vaig ara”.

aitana 9N

#elmeuvot #elmeu9N #sísí

Al col·legi he vist votants de tota mena: gent gran, joves, d’aquí, d’allà, en català i en castellà. I molts, com he fet jo mateixa, ens hem fet la foto per recordar un dia tan important com aquest. Perquè sabem que, del dia d’avui, se’n parlarà durant molt de temps.

També he vist un munt de voluntaris molt atents i molt serens. “Ho hem de fer molt bé”, deia un dels membres de la meva mesa. Ara sento a les notícies que hi ha hagut un incident a Girona, on uns ultres han trencat una urna. Aquestes són les seves armes, la destrucció.

Com els que volen deslegitimar un procés democràtic per decidir quin volem que sigui el nostre futur com a poble. En sortir de l’escola, hem trobat això:

Carrer Sant Pere Més Baix, Barcelona.

Carrer Sant Pere Més Baix, Barcelona.

No n’hem fet gaire cas. La votació d’avui, com tot aquest procés, no va en contra de res ni de ningú i aquest és el triomf. Això és el que em fa pensar que som capaços de construir un país nou, un país millor on podem fer possible allò que fins ara hem cregut impossible. Hem tingut i tindrem la paciència necessària, hem acuat i actuarem sempre amb civisme i amb valors democràtics, però tenim ganes de començar a treballar. El 9N és un dia molt important, un dia històric, però personalment tinc moltes més ganes del 10N i de tots els dies de feina que vindran per definir i construir el nostre futur, comptant amb tothom.

Anuncis