El món mira Catalunya

Mitjans d’arreu del món han parat avui atenció a la manifestació de la Diada Nacional. Quan només falta una setmana per al referèndum a Escòcia, la premsa internacional compara els dos casos i situa el debat sobiranista al capdavant dels reptes d’Europa.

Aquest es un repàs a les cròniques de les edicions digitals d’alguns mitjans internacionals. Fent clic a les fotos podeu accedir als articles originals.

BBC: “Els catalans es concentren per votar la independència”. El web de la cadena britànica destaca que a la manifestació hi havien també banderes escoceses i que avui els catalans s’han vist encoratjats pel referèndum escocès de dijous vinent.

BBC

USA Today: “‘Independència!”: els manifestants demanen que Catalunya voti”. L’article fa referència al ball de xifres respecte a la participació a la manifestació i recull la dada del 55% de suport a la independència.

USA Today

Le Monde: “A Barcelona, els independentistes xifren els manifestants en 1,8 milions”. En una crònica des de Madrid, el diari francès destaca que una multitud ha envaït els carrers per reclamar el dret de vot.

Le Monde

Die Welt: “Pels catalans, aquest any és diferent”. El diari alemany diu que els defensors de la independència es veuen reforçats pel referèndum escocès. I assegura que, per a molts, no hi ha cap alternativa a la consulta.

Die Welt

Frankfurter Allgemeine: “Diners i sentiments”. La crònica defineix el sobiranisme català com la prova de força més dura que ha tingut la unitat d’Espanya en la seva història. També fa referència a l’esperança de l’independentisme en el referèndum escocès.

Frankfurter Algemeine

Libération: “A Catalunya, divorci costi el que costi”. El reportatge del diari francès parla d’una “marea humana independentista” que ha envaït Barcelona.

Liberation

Le Figaro: “Els catalans en massa per reclamar la seva consulta”. I afegeix que, malgrat la manifestació de la Diada, la possibilitat de fer un referèndum és remota.

Figaro

Corriere della Sera: “Barcelona, orgull català a la festa nacional”. Xifra el nombre de manifestants en mig milió de persones i recull les declaracions d’Artur Mas assegurant que no hi ha dubte que el 9 de novembre Catalunya votarà.

Corriere

RT en español: “Catalunya surt al carrer per la independència”.

RT español

i24news: “L’Ajuntament: 1,8 milions en la manifestació catalana”. L’article contraposa la dada de manifestants que ha xifrat la Delegació del Govern, mig milió de persones.

i24news

Anuncis