Qui sóc i què és això?

Sóc l’Aitana Montaner, tinc prop de 30 anys i visc a Barcelona. Sóc periodista i afortunadament puc dir que no he deixat de treballar en el meu sector des de tercer de carrera, principalment en televisió. Ja en els anys de la facultat parlàvem de la crisi dels mitjans, d’un canvi de paradigma, que Internet era el futur i bla bla bla. No he vist en els mitjans on he treballat cap canvi, cap aposta veritable per fer un pas endavant i donar a la ciutadania la confiança i el rigor tan necessaris en l’era de la comunicació. Bé, reportera rossa vol ser una petita aportació en aquest sentit.

Els periodistes no ho sabem tot i per això hem de ser sempre prudents i honestos. Ni m’agrada el periodisme d’agència i notes de premsa ni aquesta moda de ser dur i invasiu dels que volen demostrar constantment que batallen contra el poder siguin quins siguin els motius i els fonaments. Les lluites són de la ciutadania i la tasca periodística és procurar que tothom tingui la informació i el coneixement per emprendre, justificar i guanyar les lluites.

Aquí trobareu notícies i reportatges, entrevistes, enllaços, vídeos, recomanacionsopinions sobre temes d’actualitat, sobre coses que passen a Barcelona, a Catalunya i al món. Precisament la idea d’explicar un fet tan complex com el conflicte palestino-israelià és en bona mesura el que m’ha portat fins aquí, perquè he detectat que sovint formem la nostra opinió arran de quatre tuits d’impacte sense voler arribar al fons de la qüestió. I només entenent els fets i els conflictes des de diferents punts de vista és possible avançar.

Del reportatge sobre Israel i Palestina que estic preparant, us en parlaré més endavant. Espero demostrar a cada entrada que l’honestedat i la bona feina d’una reportera rossa poden ajudar a entendre millor la realitat que ens envolta.

Anuncis

2 respostes a “Qui sóc i què és això?

_

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s